Lajme nga Diaspora Lajme nga Dibra Lajme nga Shoqata Media

Ndërtoni sa më shpejt dhe me standarde Rrugën e Arbërit

Complete the construction of the Arbëri Road – Ndërtoni sa më shpejt dhe me standarde Rrugën e Arbërit
by Dr Gëzim Alpion · 6,428 supporters
Petition Update

OVER 8,000 SUPPORTERS FOR THE ARBËRI ROAD

Aug 3, 2014 — Dear All,
I am happy to inform you that the petition has now been signed by over 8,000 supporters both online and on paper.
Here are two interviews on the Arbëri Road:
• SBS World News Australia: http://www.sbs.com.au/yourlanguage/albanian/highlight/page/id/352418/t/Interview-with-Prof-Dr-Gezim-Alpion/
• THE SUN Newspaper, New York: http://gazetadielli.com/pengu-i-dr-gezim-alpion/
Have a good summer,
Gëzim Alpion
https://www.facebook.com/DrGezimAlpion

Intervistë me Dr Gëzim Alpion - Rruga e Arbërit
Intervistë me Dr Gëzim Alpion – Rruga e Arbërit

http://www.sbs.com.au

Dr. Gëzim Alpion, Profesor i Sociologjisë në Universitetin e Birminghamit ne Mbretërinë e Bashkuar, është nismëtar i peticionit për Rrugën e Arbërit. Rruga kap një gjatësi prej rreth 75 kilometra. Aksi rrugor që shkurton distancën mes Tiranës dhe Dibrës akoma nuk ka përfunduar.

Recent updates

MBI 8,000 NËNSHKRUES PËR RRUGËN E ARBËRIT

Aug 3, 2014
Përshëndetje Miq dhe Kolegë, Kam kënaqësine t’ju informoj se peticioni për Rrugën e Arbërit tani ka më se 8,000 nënshkrues online dhe në formularë. Këto janë dy intervistat e fundit për Rrugën e Arbërit: • Radio SBS World News Australia: http://www.sbs.com.au/yourlanguage/albanian/highlight/page/id/352418/t/Interview-with-Prof-Dr-Gezim-Alpion/ • THE SUN Newspaper, New York: http://gazetadielli.com/pengu-i-dr-gezim-alpion/ Ju uroj pushime të mbara, Gëzim Alpion https://www.facebook.com/DrGezimAlpion

“Shqipëria mund të futet në BE por Dibra….”

Jul 1, 2014
Te nderuar Miq dhe Kolege, Kur une isha ne Tirane ne Maj per te lobuar me intelektualet dibrane per Rrugen e Arberit, u njoftuam zyrtarisht se mareveshja me Kinen, qe do te siguronte fondin prej 350 milion Euro per ndertimin e Rruges se Arberit, do te nenshkruhej menjehere. Per fat te keq, deri tani qeveria shqiptare nuk ka bere ndonje progres qe ja vlen te permendet ne lidhje me kete mareveshje, qe qe me sa duket spjegon perse z. Edi Rama nuk na takoi kur ishim ne Tirane per t’i dorezuar peticionin. Me shume informacion ne lidhje me kete do te gjeni ne shkrimin e botuar sot ne disa media ne Ballkan dhe disppore: “Shqipëria mund të futet në BE por Dibra akoma nuk është pranuar në Shqipëri”. http://thealbanian.co.uk/shqiperia-mund-te-futet-ne-be-por-dibra-akoma-nuk-eshte-pranuar-ne-shqiperi.html Me kete rast, do t’ju lutesha ta perkrahni edhe nismen time te dyte dhe te fundit ne jeten time si aktivist i shoqerise civile – fushaten per shenjterimin e Nene Terezes – duke nenshkruar peticionin ne linkun qe vijon: http://www.change.org/en-GB/petitions/the-vatican-canonize-mother-teresa-2 Rruga e Arberit do ta sjelle Shkupin, vendlindjen e Nene Terezes, me prane Tiranes keshtu qe, ne nje fare menyre, te dyja nismat e lartpermendura jane te lidhura me njera tjetren. Me respekt, Gëzim Alpion https://www.facebook.com/DrGezimAlpion

“Albania may eventually join the EU but Dibra …”

Jul 1, 2014
Dear Friends and Colleagues, I regret to inform you that one year since it came to power, the government of Albania has been unable to make any progress worth mentioning towards securing €350 million needed for the construction of the Arbëri Road, inspite of the official line we heard at the beginning of May in Tirana that an agreement with China was imminent. For more on this please read my article entitled “Albania may eventually join the EU but Dibra has yet to be accepted into Albania” which was published today in the Balkans and Albanian media in diaspora: http://www.albeu.com/shqiperi/shqiperia-mund-te-futet-ne-be-por-dibra-akoma-nuk-eshte-pranuar-ne-shq/159926/ Meanwhile, I will very much appreciate it if you could support my second and last ever initiative, the campaign for the canonisation of Mother Teresa, by signing the following petition: http://www.change.org/en-GB/petitions/the-vatican-canonize-mother-teresa-2 By the way, the Arbëri Road will bring Mother Teresa’s birthplace Skopje closer to Tirana as never before, so in a sense both petitions are related to each other. With best wishes, Gëzim Alpion https://www.facebook.com/DrGezimAlpion

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

/* ]]> */