Intervista Kulture Lajme nga Diaspora Lajme nga Dibra Lajme nga Shoqata

Dr Gëzim Alpion nga Londra u ben thirrje te gjithe shqiptarve

Complete the construction of the Arbëri Road – Ndërtoni sa më shpejt dhe me standarde Rrugën e Arbërit
by Dr Gëzim Alpion · 6,453 supporters
Petition Update

Caricatures of the Arbëri Road

Dr Gëzim Alpion
Birmingham

Aug 19, 2014 — Dear All,
Here are two caricatures of the Arbëri Road by Bujar Kapexhiu:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.834199733256910.1073741859.634826699860882&type=3
Best wishes,
Gëzim Alpion


Recent updates

Aug 15, 2014
Përshëndetje Miq dhe Kolegë, KM Edi Rama sot njoftoi në Facebook: “Pas projektit te Vijes Bregdetare te VL se shpejti konkursi per projektin e integruar Vija Bregdetare e Orikumit-Parku Kombetar i Llogarase.” Investimet në çdo pëllëmbë të Shqipërisë janë të mirëpritura. Problemi është deri kur do të jetë Dibra e njerkës. Ku do t’i gjej z. Rama 350 milionë Euro që u premtoi dibranëve për t’ju marë votat? Ndoshta një ditë 6 deputetët e Dibrës, që nuk ngurojnë të dalin në konferenca për mediat për probleme të rëndomta partiake, do të kujtohet se në Parlament janë për të folur për Dibrën. Dje z. Rama nuk nguroi të mbroj një inspektore e cila diti të mbrohet edhe pa të, por çuditërisht ka më se një vit që fshihet nga intelektualët e Dibrës që po lobojnë për Rrugën e Arbërit, intelektualë të cilët, ndryshe nga një numër i konsiderueshëm zyrtarësh, disa nga të cilët vegjetojnë në Parlament, Kryeministri dhe institucione të tjera të shtetit, nuk kanë probleme me diplomat. Ju lutem inkurajoni sa më shumë miq dhe kolegë të nënshkruajnë peticionin pasi këta lloj politikanësh u përkasin harresës edhe tani që janë në poste, por Dibra dhe Shqipëria do të ngelen. Me respekt, Gëzim Apion https://www.facebook.com/DrGezimAlpion

Aug 3, 2014
Përshëndetje Miq dhe Kolegë, Kam kënaqësine t’ju informoj se peticioni për Rrugën e Arbërit tani ka më se 8,000 nënshkrues online dhe në formularë. Këto janë dy intervistat e fundit për Rrugën e Arbërit: • Radio SBS World News Australia: http://www.sbs.com.au/yourlanguage/albanian/highlight/page/id/352418/t/Interview-with-Prof-Dr-Gezim-Alpion/ • THE SUN Newspaper, New York: http://gazetadielli.com/pengu-i-dr-gezim-alpion/ Ju uroj pushime të mbara, Gëzim Alpion https://www.facebook.com/DrGezimAlpion

Aug 3, 2014
Dear All, I am happy to inform you that the petition has now been signed by over 8,000 supporters both online and on paper. Here are two interviews on the Arbëri Road: • SBS World News Australia: http://www.sbs.com.au/yourlanguage/albanian/highlight/page/id/352418/t/Interview-with-Prof-Dr-Gezim-Alpion/ • THE SUN Newspaper, New York: http://gazetadielli.com/pengu-i-dr-gezim-alpion/ Have a good summer, Gëzim Alpion https://www.facebook.com/DrGezimAlpion

Jul 1, 2014
Te nderuar Miq dhe Kolege, Kur une isha ne Tirane ne Maj per te lobuar me intelektualet dibrane per Rrugen e Arberit, u njoftuam zyrtarisht se mareveshja me Kinen, qe do te siguronte fondin prej 350 milion Euro per ndertimin e Rruges se Arberit, do te nenshkruhej menjehere. Per fat te keq, deri tani qeveria shqiptare nuk ka bere ndonje progres qe ja vlen te permendet ne lidhje me kete mareveshje, qe qe me sa duket spjegon perse z. Edi Rama nuk na takoi kur ishim ne Tirane per t’i dorezuar peticionin. Me shume informacion ne lidhje me kete do te gjeni ne shkrimin e botuar sot ne disa media ne Ballkan dhe disppore: “Shqipëria mund të futet në BE por Dibra akoma nuk është pranuar në Shqipëri”. http://thealbanian.co.uk/shqiperia-mund-te-futet-ne-be-por-dibra-akoma-nuk-eshte-pranuar-ne-shqiperi.html Me kete rast, do t’ju lutesha ta perkrahni edhe nismen time te dyte dhe te fundit ne jeten time si aktivist i shoqerise civile – fushaten per shenjterimin e Nene Terezes – duke nenshkruar peticionin ne linkun qe vijon: http://www.change.org/en-GB/petitions/the-vatican-canonize-mother-teresa-2 Rruga e Arberit do ta sjelle Shkupin, vendlindjen e Nene Terezes, me prane Tiranes keshtu qe, ne nje fare menyre, te dyja nismat e lartpermendura jane te lidhura me njera tjetren. Me respekt, Gëzim Alpion https://www.facebook.com/DrGezimAlpion

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

/* ]]> */