Kulture Lajme nga Diaspora Lajme nga Shoqata

SHOQATA DIBRANE DO TE PROMOVOJE:“Shqiptarët Ortodoks në Maqedoni”

Shoqata Atdhetare Dibra dëshiron t’ju tërheqi vëmendjen me evenimentin e mëposhtëm të organizuar prej saj/
Ju ftojmë të bëheni pjesë të promovimit të veprës “Shqiptarët Ortodoks në Maqedoni”, të autorit shqiptar prof.dr. Branislav Sinadinovski.
Prof.dr Branislav Sinadinovski në këtë vepër kapitale që është mirëpritur edhe në SHBA shkruan për të historinë e shqiptarëve ortodoks në Maqedoni kryesisht në zonën e Rekës së Gostivarit dhe të Dibrës, një rajon i heshtur sot dhe i populluar shumë pak nga banorë që janë shqiptarë etnik, por nga asimilimi dhe frika ata nuk duan të flasin për historinë e tyre.
Sinadinovski në bisedën e fundit për INA ka ftuar të gjithë shqiptarët që jetojnë në SHBA të jenë pjesëmarrës në manifestimet e promovimeve dhe se ai realizon këtë mision vetëm si misionarë i çështjes shqiptare, dhe sidomos çështjes së shqiptarëve ortodoks në Maqedoni.
Pas promovimit do të ketë një koktail (falas).
Koha dhe Vendi
Fillon:Të Shtunën, në 11 Prill, 2015, 1:00 pm 3:00 pm
Vendi: OrionPalace
Rruga: 2555 McDonald Ave,
Qyteti: Brooklyn, NY 11223
Sinqerisht,
Musa Pacuku – Kryetar i Shoqatës Atdhetare Dibra
Për çdo informacion mund të kontaktoni me :
Musa Pacuku 718 880 0487
Beqir Sina 718 864 2413
Ylber Pilku 917 335 2191
 

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

/* ]]> */