Opinione

Harta Ruse: Ohri, Shkupi, Dibra….pjesë e Shqipërisë

Harta e mëposhtme është publikuar në rrjetet sociale, ndërsa është shfaqur si hartë e vjetër, e cila sipas publikuesve të fotos është hartë ruse.
Përveç kësaj, personat që e kanë publikuar hartën pretendojnë se ajo daton që në 1881, kur Shqipëria ishte ende pjesë e Perandorisë Osmane, raporton Hashtag.
Pjesa e kuqe pretendohet se tregonte kufijtë e Shqipërisë dhe tregon trojet që i janë shkëputur vendit tonë në periudha të ndryshme. Në këtë hartë shihet qartë se Shkupi, Ohri, Dibra, Shtipi dhe shumë qytetet tjera në Maqedoni ishin pjesë e Shqipërisë. (INA)

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

/* ]]> */