Lajme nga Diaspora Lajme nga Dibra

Shoqata Atdhetare Dibra shtrine aktivitetin e saj ne qytetin e Dibres

Shoqata Atdhetare Dibra shtrine aktivitetin e saj ne qytetin e Dibres StreetBall ne sheshin Skenderbej!
DIBER : Shoqata Atdhetare Dibra me baze ne Nju Jork, duket se ka zhvendosur aktivitetin e saj sesional ne qytetin e Dibres. Kjo edhe per shkak se qindra dibran nga SHBA dhe Europa, kan zgjedhur qytetin e tyre per te kaluar pushimet verore. Qyteti i Dibres thuhet se “vlon” nga dibranet e diaspores. Andaj edhe Shoqata Atdhetare Dibra e ben kete organizim ky sipas saj nje menyre me ndryshe se herave tjera, per tju dhene mundesi te rinjve dibran nga Amerika dhe Dibra per t’u argetuar bashkarisht ne menyre vellazerore, nepermjet sportit qe i bashkon te gjithe.
Basketbolli i rruges ose i quajtur ndryshe StreetBall eshte nje sport amator mjaft terheqes ne SHBA, i cili kesaj radhe duket se ka terhequr edhe dibranet te cilet kan palnifikuar te mbajne nje turne ne sheshin qendror te qytetit Sheshin Skenderbej ne Diber te Madhe.
Shoqata Atdhetare Dibra me baze ne Nju Jork, drejtuesit e saj me ne krye kryetarin Dashi Miftari , te cilet ndodhen prej ditesh ne Diber, duke kaluar se bashku me familjen e tyre pushimet verore, kan bere thirrje qytetarve dibran dhe “vizitorve” nga SHBA, dhe Europa, qe te regjistrohen te ndare ne grupe per pjesmarrje simbas rregullave te Basketbollit te Rrruges StreetBall Ata thone se Regjistrimi eshte falas..
Ne fund duke faleminderuar te gjithe ata qe jane bere pjese e ketij turniri te vogel, atyre qe punojne vullnetarisht per ta realizuar sa me bukur dhe me sukses kete aktvitet sportiv,Shoqata Atdhetare Dibra me baze ne Nju Jork,ftone te gjithe te rinjet e te rejat dibrane te behen pjese e kesaj ngjarje te vecante sportive ne qytetin e Dibres se Madhe

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

/* ]]> */