Lajme nga Diaspora

Dibrani me shtëpinë muze në Nju Jork

Skulptura dhe piktura të personaliteteve historike shqiptare duke filluar nga Skënderbeut janë në shtëpinë e Ylber Pilkut, biznesmenit dhe veprimtarit dibran në një nga lagjet e Nju Jorkut, informon INA.
Në një dhomë të posaçme muze aty qëndrojnë skulpturat dhe veprat e tjera të figurave kombëtare, përfshirë edhe shumë libra historie dhe vepra të tjera të shkrimtarëve dhe historianëve të mirënjohur.
Ylberi thotë se aty ka pritur shumë mysafirë amerikan, por edhe ato shqiptarë, që janë të impresionuar nga skulpturat dhe veprat e tjera të artit. Fotot në vijim tregojnë pasurinë e këtij muzeumi në shtëpinë e veprimtarit dibran në Amerikë.(INA)
muze pilku muze pilku.png22 muze pilku33 muze pilku44 muze pilku55 muze pilku77 muze pilku88 muzepilku44 muzepilku66

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

/* ]]> */