Lajme nga Diaspora Lajme nga Dibra Media Opinione

Vdiq më i fundit i fisit Sina – Hashim Sina njëri nga 9 fëmijët e fisit Sinat e Dibres

Vdiq më i fundit i fisit Sina – Hashim Sina njëri nga 9 fëmijët e fisit Sinat e Dibres
FORT LUADREL FL: Në Fort Luaderal – Florida, në moshën 85 vjeç vdiq fëmija, e fundit e çiftit të bashkëshortor, Kafile Kaloshi – Sina, dhe Beqir Sina.
Mbrëm e mërkur, 15 Mars 2017, i rrethuar nga fëmijët, djemtë e vajzat, nipër e mbesa, dhëndrrurët, miq e dashamirë, në paqe pas një sëmundje të gjatë mbylli syt dhe “I fundit i Monikanve – The Last of Mohicans” – Hashim Beqir Sina.
Hashim Sina, është njeri prej atyre emrave, që kryesisht nuk i njohim, dhe, nuk i kem dëgjuar ndonjëher, pra, nga ata burra që jemi mësuar me emrat e tyre, vetëm kur dëgjojmë lajmin për vdekjen e tyre.
Mbasi ai bën pjes në mesin e familjeve më në zë në Dibër, si i njohin banorët e kësaj treve, me një histori të gjatë në çështjen tonë kombëtare, si janë ato: “Malet e Dibrës – Fiset e Mëdha – Oxhaku – Kulla ose Paria e Dibrës, Patriote dhe Atdhetare – Dera e Madhe”.
Pra, nga ato fise, që kan luftuar dhe mbrojtur me pushkë në dorë në të gjitha trojet tona, gjatë gjithë historisë, së saj, prej sundimit otoman, luftrat me Turqit, luftën e Austro- Hugarezve, deri te përpjekjet e Serbisë, për të na marrë tokat shqiptare, Luftën e Parë dhe të Dytë Botërore, dhe me ardhjen e mortajes komunizmit, në mesin e dibranve gjendet edhe fisi me origjinë nga trevat shqiptare, Dibra – SINA.
Historia e Fisit SINA, së kësaj familje të madhe, nga Dibra, fillon me të parët e tyre, që ishin gjithomnë gjatë gjithë historisë së Dibrës, në ajkën e familjve të mëdha të kësaj treve, Feriti, Rushiti, i parë,.
Ata që ishin ndër paret që u vunë në krye të luftëtarve me dibranet – kundra ushtrisë turke, të shquar më betejen e Radikës, ku Hajredin Pasha, u thye i turpëruar, duke i humbur të gjithë ushtarët.

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

/* ]]> */