Lajme nga Maqedonia

Për tatimin e ri nevojiten zgjidhje të reja softuerike –

Eksperti i tatimeve, Pavlle Gacov, në edicionin e sontëm të emisionit “Magazina Ekonomike” në ALSAT, theksoi se implementimi i tatimit progresiv mundet të komplikojë në mënyrë të konsiderueshme llogaritjet tatimore dhe detyrimet e taksapaguesve nëse Drejtoria e të Ardhurave Publike(DAP) nuk investon seriozisht në modernizimin e sistemeve softuerike

Bëhet fjalë për zgjidhje të sistemit. Për shkak se është sistem kërkon matematikë, për të ardhurat vjetore, pastaj kthimin e tatimit, ejt. Nevojiten softuer të mirë, Mendoj se edhe pse kjo është një shtesë financiare, DAP duhet seriozisht të formoj ekipë për këtë kontekst”- u shpreh Pavlle Gacev, ekspert tatimor.


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply