Lajme nga Maqedonia

Kuvend, kalon edhe amendamenti 35 –

Me 10 vota për dhe 2 kundër, Komisioni për Çështje Kushtetuese ka miratuar amendamentin 35 për ndryshimin e Kushtetutës. Ky draft-amendament obligon Maqedoninë (e Veriut) që të respektoj sovranitetin, integritetin terriorial dhe vullnetin politik të shteteve fqinje. Në radhë është amendamenti 36 për anagzhimin e shtetit ndaj diasporës dhe ruajtjen e trashëgimisë kulturore dhe historike të popullit maqedonas.

 

 


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply