Lajme nga Shqipëria

Veliaj: Investojmë tek inovacioni


Një qendër e re laboratorike e inovacionit ka marrë jetë në Tiranë, ku fëmijët e kryeqytetit mund të mësojnë kurrikulat më të avancuara ndërkombëtare në robotikë, shkencë, teknologji, inxhineri dhe matematikë. ICTSlab nisi zyrtarisht në shtator rrugëtimin inovativ me fëmijët 7-14 vjeç dhe vjen si një fryt i eksperiencës disa vjeçare të kompanisë ICTSmedia. Kreu i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj shprehu gatishmërinë e Bashkisë së Tiranës për të mbështetur nisma të tilla, të cilat synojnë të pajisin të rinjtë shqiptarë me njohuri digjitale, duke i përgatitur ata për sfidat e shekullit 21. “Sot bashkia është në gjendjen më të mirë financiare dhe mund të japë subvencione, në formë bursash për fëmijët. Një qytet ka shumë sfida, por njerëzit nuk […]

Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply