Lajme nga Diaspora

Fundjavë e suksesshme e festimeve Escalade pavarësisht nga shiu

E Hënë, 3 Dhjetor 2018 – 23:30
albinfo.ch

Rryma e vazhdueshme dhe e ftohtë nuk i hoqën 40,000 vrapues në Gjenevë për garat e Escalade.

Mijëra veta ishin në rrugë duke vrapuar ose duke shikuar.

4,000 persona zhvilluan garën përfundimtare, të veshur me kostume – shumë prej tyre konkurruan për të shënuar 70 vjetorin e Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut, shkruan Worldradio.ch, përcjell Albinfo.ch.

Për herë të parë, garat u mbajtën për dy ditë. Gara e elitës u fitua nga 22-vjeçari Julien Wanders nga Gjeneva për të dytin vit radhazi. Aktualisht ai mban rekordin e racës rrugore 10km në Europë. Në garën e grave, 24-vjeçarja etiopiane Helen Bekele mori vendin e parë.

Kishte një aksident të vogël nga trafiku i trafikut në qytetin e vjetër, i projektuar për të mbajtur makina që nuk kishin leje. Kjo bllokoi automjetet të cilat duhet të kishin qenë përpara garuesve për t’u siguruar që rruga ishte e qartë dhe gjithashtu mund të ishte e rrezikshme për vrapuesit, shkruan WorldRadio.ch, përcjell Albinfo.ch.

Për fat të mirë, një oficer i policisë aty pranë kishte një çelës që mund të anashkalonte sistemin.


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply