Feja

Mos ha ushqim të nxehtë


Mos ha ushqim të nxehtë

Reviewed by on

December 8, 2018
.

Mos ha ushqim të nxehtë ! Një studimi, ibotuar në revistën “The Oncology Lancet” zbuloi se pirja e çajitshumë të nxehtë mund të shkaktojë kancer esofageal. Pra, ushqimi dhe pijet e nxehta ndikojnë seriozisht nëshëndetin e njeriut, dhe ky studim është maja e ajsbergut të studimeveshkencore që konfirmojnë se ftohja e ushqimit përpara se të […]

Mos ha ushqim të nxehtë ! Një studimi, ibotuar në revistën “The Oncology Lancet” zbuloi se pirja e çajitshumë të nxehtë mund të shkaktojë kancer esofageal. Pra, ushqimi dhe pijet e nxehta ndikojnë seriozisht nëshëndetin e njeriut, dhe ky studim është maja e ajsbergut të studimeveshkencore që konfirmojnë se ftohja e ushqimit përpara se të […]

Rating: 0

Mos ha ushqim të nxehtëMos ha ushqim të nxehtë !

Një studimi, ibotuar në revistën “The Oncology Lancet” zbuloi se pirja e çajitshumë të nxehtë mund të shkaktojë kancer esofageal. Pra, ushqimi dhe pijet e nxehta ndikojnë seriozisht nëshëndetin e njeriut, dhe ky studim është maja e ajsbergut të studimeveshkencore që konfirmojnë se ftohja e ushqimit përpara se të hahet është veprimi mirë, por kjo nuk do t thotë se ushqimi duhet të ftohet derisa të afrohetafër ngrirjes, por preferohet të hahet dhe të pihet temperaturë të moderuar -konstante. 

Në anën tjetër transmetohet nga Ibni Omeri r.a. sePejgamberi a.s. ka thënë: “Ftohne ushqimin, sepse nuk ka bereqet nënxehtësi” 
Shtrohet pyetja: Kush e mësoi Pejgamberin a.s. para14 shekujve se ushqimi i nxehtë parqet rrezik potencial???!!!!

Nga arabishtja:Jusuf ZimeriSource link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply