Lajme nga Maqedonia

Strugë, nxënësit në “Niko Nestor” mësojnë pa libra

Mësimi në pjesën më të madhe të lëndëve profesionale në shkollën e mesme “Niko Nestor” në Strugë edhe më tej zhvillohet në mënyrë të improvizuar. Në mungesë të librave, nxënësit bëjnë fotokopjimin e materialit apo i shkruajnë mësimet në fletore.

Lloga shprehet se situata është e keqe edhe në drejtimin shëndetësi ndërsa nxënësit e vitit të parë dhe të katërt edhe më tej nuk janë furnizuar me librat e gjuhës shqipe. Profesorët thonë se janë të detyruar që mësimet t’i nxjerrin nga librat për fakultet apo nga librat e ish Jugosllavisë.

Drejtori i Shkollës thotë se është i vetëdijshëm për problemin, por pret përgjigje nga Institucionet.

Mungon një pjesë e madhe e librave sidomos në drejtimin e tekstilit, elektroteknikës dhe drejtimit ndërtimor gjeodezik, për dallim nga drejtimi kimi- teknologji, ekonomi dhe një pjesë e drejtimeve shëndetësore. Profesorët e këtyre drejtimeve vet përgatisin material për orët”- tha Mile Poposki, drejtor i “Niko Nestor”.

Nga Ministria e Arsimit thonë se në rrjedhë e sipër është procesi i përpunimit të 31 teksteve për shkollat e mesme profesionale. Të njëjtat pas përgatitjes dhe përshtatjes në përputhje me ligjin do të shtypen në bazë të tirazhit të nevojshëm dhe do të shpërndahen nëpër shkolla.


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply