Lajme nga Maqedonia

Bien ndjeshëm shitjet e Samsung

Frenohen shitjet e kompanisë celulare koreano-jugore Samsung Electronics në tremujorin e fundit të 2018, pas atyre të kompanisë Apple, ndërkohë që edhe fitimet operative ranë 28,7% këtë vit.
Kjo shumë përkon me 10,8 trilionë won, thënë ndryshe 9,6 miliardë dollarë më pak se sa 13,8 miliardë që ishte pritshmëria nga tregjet.

Të dhënat paraprake tregojnë se përkeqësimi i marrëdhënieve SHBA-Kinë, dy tregjet më të mëdha të eksportit, ka ndikuar në kërkesën për kompjuterët personalë dhe pajisjet mobile dhe si pasojë shitjet për Samsung shënuan rënie.


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply