Lajme nga Maqedonia

Izet Zeqiri: Qeveria është përgjegjëse për korrupsionin e zi dhe të bardhë

Ish-deputeti në Kuvendin e Maqedonisë dhe anëtari i Akademisë së Shkencave, Izet Zeqiri, përmes një postimi në faqen e tij në Facebook, thotë se elementet korruptive në Maqedoni kanë trend të rritjes. Sipas Zeqirit, qeveria aktuale po dështon në luftën kundër korrupsionit në organet ligjvënëse dhe ekzekutive.

“Nëse analizojmë situatën e tashme dhe politikën kundër korrupsionit do të vinë në përfundim se situata është në brezin kritik të korrupsionit dhe me pa mundësi për të mundur që ti shpallin luftë të hapur korrupsionit. Në Maqedoni vazhdon korrupsioni i zi dhe korrupsioni i bardhë edhe me këtë qeveri”, shkruan Zeqiri.

Sipas tij, korrupsioni i zi është prezent në të gjitha institucionet shtetërore. Ndërsa shton se të gjitha elemente korruptive më të shprehura janë në sektorin publik në institucione shtetërore në mes të politikanëve, gjyqeve dhe institucioneve tjera.

Më poshtë e keni të plotë postimin e Izet Zeqirit:


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply