Lajme nga Shqipëria

Ja pse Rama s’mund të jetë ministër!

TIRANE

Ish-kryeministri Sali Berisha ka ndarë mesazhin e një konstitucionalisti shqiptar, i cili duke cituar Kushtetutën zbulon pse është i paligjshëm emërimi i kryeministrit, Edi Rama, në postin e ministrit të Jashtëm. Sipas tij, pika d e nenit 102 nuk parashikon që kryeministri të jetë ministër i Jashtëm, apo në krye të ndonjë ministrie tjetër.

Në Kushtetutë pika d e nenit 102 në Kushtetutë thotë se detyrat e tjera perveç kryeministrit, ky i fundit duhet t’i ketë të përcaktuara me ligj.

Kushtetuta

 

Postimi i plotë i Sali Berishës

Kushtetuta nuk lejon emerimin e Rames edhe ne postin e ministrit te jashtem!

Ketu me poshte keni mendimin e konstitucionalistit shqiptar dhe gjerman. sb

“Pershendetje doktor Berisha mbasi kemi pare kushtetuten tone, pika d, ne konsulte me konstitucionaliste gjermane ata garantojne se kryeministri nuk mund te jete edhe minister. Nuk e parashikon ligji shqiptar”Neni 102 pika d e kushtetues kerkon qe detyrat tjera perveç kryeministrit ky i fundit duhet ti kete te percaktuara me ligj. Kushtetuta ne asnje nen te saj nuk parashikon se kryeministri m7nd te jete edhe minister i jashtem apo i ndonje ministrije tjeter. Keshtu qe dekretimi i tij ndalohet nga Kushtetuta.

50261111 1191767217650850 5482000513203437568 N

(BalkanWeb)


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply