Lajme nga Maqedonia

Rreth 150 familje nga Saraji tani dy muaj pa rrymë (Video)

Jo një ose dy ditë, por tani dy muaj të plota rreth 150 familje nga fshati Lubin i Sarajit për çdo ditë përballen me mungesë të rrymës elektrike. Gjatë kësaj periudhe më tepër janë pa drita, se me drita, kurse pesë-gjashtë ditët e fundit nuk kanë pasur fare rrymë, shkruan Gazeta Lajm. Një pjesë e pajisjeve shtëpiake janë dëmtuar. Banorët e kësaj lagje janë detyruar të hedhin edhe rezervat ushqimore nga frigoriferët, pasi janë prishur.

Vështirës më të mëdha në këto ditë të ftohta dimri, mungesa e rrymës po i shkakton për fëmijët dhe pleqtë, thonë banorët. Për këtë arsye shumë prej tyre i kanë dërguar fëmijët edhe te familjarë në fshatrat përreth, shkruan Gazeta Lajm.

Në këso rrethana, banorët janë të detyruar të gjinden ashtu si dinë e si munden. Temperaturat e ulëta vetëm se e vështirësojnë situatën.

Banorët kërkojnë ndihmë edhe prej komunës për zgjidhjen e problemit, me të cilin periodikisht përballen çdo dimër në tre vitet e fundit. Për EVN-në thonë se nuk tregohet fare e interesuar. Nëse problemi nuk zgjidhet sa më shpejtë, paralajmërojnë edhe protesta dhe bllokadë të autostradës Shkup-Tetovë.

Edhe përskaj tentimeve të bëra, deri në përgatitjen e kronikës nuk arritëm të sigurojmë qëndrim nga EVN lidhur me këtë problem dhe mundësitë për evitimin e tij.

Shkruan: Senehate Nimani, Gazeta Lajm.


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply