Lajme nga Diaspora

Murati: Fyerjet si kjo nxisin përçarje

Ridvan Murati ka reaguar ekskluzivisht për albinfo.ch për fyerjen që i ka bërë revista «Weltwoche» shqiptarëve në një artikull të datës 6 shkurt, “Ëndrra e lagësht e Kosovës”. Ky shkrim është i mbushur tepër me paragjykime dhe klishe kundër shqiptarëve/reve

E Premte, 8 Shkurt 2019 – 12:32
albinfo.ch

Si ka mundësi që të merret një këngëtare rapi dhe të përfshihen të gjithë shqiptarët në një sulm racist për të cilin besoj fuqishëm që duhet të ndëshkohet dhe pas ndëshkimit të kërkohet falje publike.

Mendoj që së pari duhet të ndëshkohet SVP nga votuesit potencial. Po ashtu, të gjithë ata shqiptaro-zviceranë të cilët kanë miq në SVP duhet të diskutojnë dhe ta ngrejnë zërin për këtë fyerje raciste e pastaj edhe t`i drejtohen edhe shoqërisë zvicerane. Fyerjet si kjo nuk i ndihmojnë askujt. Përkundrazi nxisin përçarje.

(Ridvan Murati, aktor)

Reagon Kuvendi i Shqiptarëve të Zvicrës ndaj artikullit skandaloz të “Weltwoche”


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply