Lajme nga Maqedonia

Dy opsione në lojë për emrin e ri të ASHAM-it

Kryeministri Zoran Zaev sot në pres konferencë ka deklaruar se po rrjedhin mirë bisedimet për të riemëruar Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë – (ASHAM).

Riemërimi do të ndodh, thotë Zaev, duke shtuar se ASHAM duhet të vendos në dëshiron të bëhet Akademia Kombëtare e Shkencave dhe Arteve apo Akademia e Shkencave të Arteve të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Ai, potencoi se është shumë e rëndësishme se si është regjistruar gjithandej nëpër botë dhe nënvizoi, miqtë tanë grekë këtë nuk e kontestojnë.

Besoj se punët po lëvizin në kahje pozitive, ka thënë mes tjerash Zaev.

Ai theksoi se në rrjedhë është shqyrtimi i vendimit të qeverisë për riemërimin të 136 institucioneve shtetërore.


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply