Lajme nga Kosova

Thaçi: Viti 1981 shënon kthesën për avansimin e statusit politik të Kosovës

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka thënë se me 11 mars 1981 filloi një fazë e re historike.

Thaçi në një status në rrjetin social Facebook ka shkruar se demonstrata e filluar nga studentët e Universitetit të Kosovës u shndërrua në vullnet dhe kërkesë gjithëpopullore për Republikën e Kosovës

Ai ka theksuar se viti 1981 shënon kthesën përfundimtare të orientimit të kërkesave politike për avancimin e statusit politik të Kosovës.

“Pas demonstratave të vitit 1968, që shprehën hapur kërkesën për ngritjen e statusit të Kosovës në nivel të republikës, më 11 mars 1981 filloi një fazë e re historike. Demonstrata e filluar nga studentët e Universitetit të Kosovës u shndërrua në vullnet dhe kërkesë gjithëpopullore për Republikën e Kosovës. Viti 1981 shënon kthesën përfundimtare të orientimit të kërkesave politike për avansimin e statusit politik të Kosovës, që pas përpjekjeve dhe sakrificave u kurorëzua me çlirimin dhe pavarësinë Kosovës”, ka shkruar Thaçi./Telegrafi/


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply