Kulture

Italia fashiste largoi nga Shqipëria hebrenjtë e strehuar nga Mbreti Zog

Aurenc Bebja

Gazeta “Paix et Droit”, organ i Aleancës Universale Izraelite, ka botuar në qershor të 1939, në faqen n°12, një shkrim mbi fatin e refugjatëve hebrenj në Shqipëri. Atë kohe, Italia fashiste kërkoi largimin e tyre nga Shqipëria.

“Autoritetet italiane kanë urdhëruar refugjatët hebrenj që banojnë në Shqipëri që të largohen nga vendi deri më 7 qershor. Në Shqipëri, mes njëqind dhe dyqind refugjatë u pranuan në këtë vend nga Mbreti Zog I. Deri tani, ata gëzonin lirinë më të plotë dhe kishin marrëdhëniet më të mira me popullsinë shqiptare.”

Huazuar nga

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply