Lajme nga Diaspora

Numri më i ri i magazinës albinfo.ch: Me shqiptarët që ndajnë drejtësi në Zvicër

Numri aktual i albinfo.ch ka portretuar dhe intervistuar një numër të konsiderueshëm të avokatëve, juristëve, këshilltarëve ligjorë, punonjësve të gjykatave dhe të prokurorive në Zvicër, të gjithë me rrënjë shqiptare

E Premte, 12 Prill 2019 – 14:00
albinfo.ch

Në numrin më të ri të magazinës albinfo.ch i cili nga sot është në duart e lexuesve, mund të lexoni materiale të shumta e të nduarduarshme nga shumë fusha të jetës së mërgatës sonë në Zvicër. Por, në “Dosjen e numrit”, redaksia kësaj here është përcaktuar për  prezantimin e shqiptarëve në sistemin juridik të Zvicrës.

Në këtë kontekst, numri aktual i albinfo.ch ka portretuar dhe intervistuar një numër të konsiderueshëm të avokatëve, juristëve, këshilltarëve ligjorë, punonjësve të gjykatave dhe të prokurorive në Zvicër, të gjithë me rrënjë shqiptare. Një pjesë e mirë e tyre kanë themeluar dhe udhëheqin zyra avokaturash disa të tjerë janë pjesë të zyrave të mëdha, por që të gjithë kanë treguar kurajo dhe ambicie për të arritur diçka të vlefshme në jetë. Dhe kjo nuk është e nënkuptueshme në një shoqëri të vlerave dhe të konkurrencës së fortë, siç është shoqëria zvicerane. Në kushte jo të barabarta, atyre u është dashur vullnet shumë i fortë, ambicie dhe mbështetje familjare për të arritur aty ku janë sot. Prandaj përmes shembujve të tyre, të prezantuar në këtë numër të magazinës, mund të mësohet se si tejkalohen sfidat e vështira kur nuk mungon vullneti, zelli për punë dhe mbështetja.

Krahas prezantimit të juristëve, në këtë dosje mund të lexohen edhe tema që lidhen me drejtësinë në Zvicër, kryesisht në segmentet që prekin të huajt, e në këtë kontekst, edhe shqiptarët. Bëhet fjalë për artikuj që rrahin çështjet si: bashkimi familjar në Zvicër, ndryshimet në Ligjin për të huajt dhe integrimin, mbi natyralizimin e të huajve etj.

Jashtë dosjes por gjithnjë brenda aktualitetit të shqiptarëve të Zvicrës, në këtë numër kemi edhe një intervistë ekskluzive me shqiptaren që ka arritur për herë të parë të zë vend në Parlamentin e Kantonit të Cyrihut, Qëndresa Sadriun. Portreti i Qëndresës, siç mund të shihet, është në ballinën e magazinës.

Edhe temat tjera nga përditshmëria e diasporës, përfshirë këtu edhe ato nga kultura, arti, moda, estrada, si gjithmonë, kanë gjetur vend edhe në këtë numër të albinfo.ch.

Magazina albinfo.ch gjendet dhe siguorhet falas në të gjitha ambientet ku frekuentojnë shqiptarët në gjithë Zvicrën. Ndërsa ata që duan ta kenë në shtëpi, përmes postës, mund të bëjnë abonimin e saj kundrejt pagesës.


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply