Lajme nga Maqedonia

Për Pendarovskin vetingu në gjyqësi është i nevojshëm

Presidenti i shtetit, Stevo Pendarovski mbrëmë në intervistën në “Otvoreno” në TV24 deklaroi se është i nevojshëm veting në gjyqësi, ndërsa këtë e kanë bërë disa shtete në vitet e 90-ta.

“Vetingu është i nevojshëm, për fat të keq nuk e kemi bërë disa vite më përpara, edhe pse shumë shtete postkomuniste Çekia, Polonia, Sllovakia, kanë bërë disa lloje të këtij vetingu në vitet e hershme të 90-ta dhe i mënjanuan edhe spiunët dhe strukturat kriminele”, ka thënë Pendarovski.

Ekziston veting i cili do të jetë për gjykatësit dhe për prokurorët dhe atje, nënvizoi ai, do të jetë para së gjithash eventualisht në në mënyrë disproporcionale rritje të pronës derisa janë përzgjedhur gjykatës dhe prokurorë.

“Ekzistojnë tre lloje të vetingut, ndërsa unë jam për të gjitha llojet e vetingut, veçanërisht për ata të cilët do të kontrollohen nëse prona në mënyrë disproporcionale është rritur pasi jenë në funksion dhe jo vetëm në fund pas katër ose pesë viteve për të kontrolluar. Ky të jetë kontroll i paralajmëruar. Në parim jam për”, ka thënë shefi i shtetit Pendarovski.


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply