Lajme nga Maqedonia

Ademi: Sot e pamë që nuk kemi institucione funksionale që mund të ofrojnë zgjidhje

Ekonomisti Visar Ademi vlerëson se Maqedonia e Veriut ka varshmëri nga çdo gjë, për miellin që eimporton nga Serbia, mishin nga Brazili dhe Ukraina, madje edhe varësi për ilaçe.

Ai vlerëson se megjithatë duhet nxjerrë leksionet nga kjo krizë.

“Ne duhet t’u kthehemi përsëri degëve fundamentale që janë:bujqësia, blegtoria, shëndetësia dhe arsimi. Ne nuk duhet të kemi arsim të politizuar, sepse ne sot po e shohim se skemi as edhe një lloj institucioni funksional që mund të jep ndonjë lloj ideje, ndonjë lloj zgjidhje të këtyre problemeve”, deklaroi Ademi në emisionin ‘Enter’ në TV SHENJA.


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply